Wonokairun

Wedhus

Bunali pethuk Wonokairun lagi angon wedhus.
“Mbah, waduh wedhus sampeyan akeh yo ?” jare Bunali
“Yo lumayan ” jare si Mbah
“Pira kabehe, Mbah ?” takon Bunali maneh
“Sing putih opo sing ireng ?”
“Sing putih, wis”
“Selawe”‘
“Wik, cik akehe. Lha sing ireng?'”
“Podho…” jare Wonokairun ambek ngarit suket
Bunali takon maneh.
“Mangan sukete yo akeh pisan, Mbah..”
“Yo..”
“Pirang kilo mangane sakdino ?”
“Sing putih opo sing ireng ?”
‘Sing ireng, wis’
“Yo kiro-kiro limang kiloan”
“Lha sing putih?”
“Podho . . .”
( Bunali bingung, laopo lek ditakoni kok kudu
mbedakno sing putih tah ireng, wong jawabane
yo podho ae )
“Mbah, opoko lek tak takoni perkara wedusmu,
sampeyan mesti leren takon sing putih tah
sing ireng barang. Padahal masiyo putih
utawa ireng, jawabanmu podho terus. Sakjane
ngono onok opo?”
“Ngene lho, sing putih iku wehusku…”
“Lha sing ireng ?”
“Podho . . .”

Ngumbah Kucing

Wonokairun tuku rinso ndhik tokone Bunali.

“Mbah, kok dengaren sampeyan umbah-umbah dhewe?” takok Bunali.

“Aku katene ngumbah kucing” jare Wonokairun.

“Gak salah tah Mbah.” Bunali bingung.

“Iyo soale kucingku akeh tumane.” Jare Wonokairun.

“Wah yo isok mati kucing sampeyan Mbah” Bunali ngilingno.

“Lho koncoku wingi ngono, yo gak opo-opo” jare Wonokairun.

Mari mbayar, Wonokairun mulih katene ngumbah kucinge.

Sisuke, Wonokairun teko maneh ndhik tokone Bunali kate tuku rokok.

“Yok opo kucing sampeyan Mbah?” takok Bunali.

“Kucingku mati ” jare Wonokairun.

“Lho lak temen tah. Sampeyan iku tak kandhani gak percoyo. Laopo kucing atik diumbah ambek Rinso, wong onok obat tumo” jare Bunali nyeneni.

“Kucingku mati gak mergo Rinso” jare Wonokairun njelasno.

“Opoko lho ??” Bunali gak sabar.

“Tak peres . . . .”

Y u y u

Sore-sore Wonokairun dijak ngobrol ambek Bunali.

“Mbah. Jare arek-arek, sampeyan wis rabi ping telu. Yo tah?”, takok Bunali.

“Yo bener. Tapi bojoku wis tebhal kabeh”, jare Wonokairun.

“Lho kok isok?” jare Bunali.

“Sing pertama mati nguntal yuyu”, jare Wonokairun

“Lha sing kedua?” takok Bunali

“Sing kedua mati nguntal yuyu”, jare Wonokairun.

“Lha sing ketiga yo nguntal yuyu pisan?” jare Bunali kemeruh.

“Gak. Matine mergo tak gibheng”, jare Wonokairun.

“Lho opoko ?” takok Bunali.

“Soale gak gelem nguntal yuyu . . .”

Mancing

Sore-sore mari udhan, Wonokairun mancing nang got cilik ndhik ngarepe warunge Mbok Ten.

Ambek rokokan klobhot, Wonokairun ndhodhok sarungan nyekeli pancinge.

Wong-wong sing katene andhok mesti ndhelok Wonokairun.

Onok sing sakno, onok sing kudhu ngguyu, onok sing ngiro wong gendheng yo onok sing cuek ae.

Gak sui Bunali teko katene andhok pisan. Bareng ndhelok Wonokairun koyok ngono langsung gak mentolo.

“Mbah, ayok melok aku mangan, wis tah tak bayari ojok kawatir. ” jare Bunali.

Pertama Wonokairun isin-isin gak gelem, tapi mari dibujuk-bujuk akhire gelem.

“Sampeyan pesen panganan opo ae sak senenge,” jare Bunali.

Mari mangan warek, Bunali ngejak Wonokairun ngobrol.

“Sampeyan mancing ndhik peceren kono mau mosok onok iwake?” takok Bunali.

“Yo onok rek !! Lek gak, lha lapo tak belani ndhodhok sarungan sak uwen-uwen”, jare Wonokairun.

“Mosok se Mbah. Wis oleh iwak piro Sampeyan?”, jare Bunali gak percoyo.

“Awakmu sing ke limo . . .”

(konten ini diperoleh dari komangayu(at)yahoo, dan dia memperoleh dari milis BMG 2007. Emh.. gak tau yang punya hak cipta terhadap karya ini. mudah-mudah tidak ada yang keberatan atas postingan ini)

5 thoughts on “Wonokairun

  1. seorang pemuda sedang diwawacarai oleh HR sebuah perusahaan
    HR : please tell me about your family in english?
    pemuda : i don’t have family in english

    seorang pria sedang dirawat di rumah sakit karena lututnya luka. dia harus mengisi form identitas diri
    name : todd
    age : 40 years old
    sex : yes, please

  2. hehehehehehe
    tadi kirian cerita apa nih? bahasanya kok ya kagak jelas, eh baru di jaca lebih seksama ternyata bahasa na😀

  3. wahaha, lucune justru mergo nganggo boso jowo. soale aku malah ora ngerti. hahaha..

    tapi, wedus!! pancen lucu tenan koyok sing komentar nomer siji.😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s